Cum sa alegi lenjeriile potrivite locatiei tale?

Cand administrezi o unitate hoteliera este important sa stii ce lenjerii de pat sunt potrivite locatiei, atat din punct de vedere al calitatii, aspectului si finetii tesaturii cat si din cel al rezistentei la folosire. Ideea de baza este sa mizezi pe calitate, confort si aspectul deosebit, care sa impresioneze placut clientii, iar acestia sa plece cu dorinta de a reveni in locatia ta.

Dormisete Hotel & SPA si-a bazat intreaga colectie de textile hoteliere pe principiul calitatii si al rezistentei in timp a produselor sale, pentru a va asigura posibilitatea crearii si mentinerii unui confort sporit oferit oaspetilor. De aceea iti prezentam principalele criterii dupa care sa te ghidezi cand alegi lenjeriile de pat.

O lenjerie de pat de o calitate inferioara afecteaza considerabil atat investitia si imaginea hotelului, cat si gradul de confort al clientilor. Astfel, pentru ca oaspetii pe care ii gazduiesti sa se simta in luxul unui hotel de 5*, primind un somn odihnitor, iti sugeram sa te ghidezi dupa reperele de mai jos atunci cand alegi lenjeriile pentru camerele locatiei tale.

Cum alegem dimensiunile potrivite?

Inainte de toate, masoara salteaua, pilota si pernele: latime x lungime x inaltime. Lenjeria potrivita trebuie sa aiba un cearceaf de pat cu cel putin 30 cm mai lung pe fiecare latura pentru a imbraca salteaua pe laterale si a fixa cearceaful sub aceasta.

Daca doresti un cearceaf tip husa cu elastic vei avea in vedere l x L x H saltelei. H reprezinta inaltimea saltelei .

Exemplu:

Pentru un pat cu saltea de 160 x 200 cm vei avea nevoie de o lenjerie de pat cu urmatoarele dimensiuni: cearceaf pat 220 x 260(280) cm, husa pilota 180 x 200 (210) cm, fete de perna 50 x 70 cm sau 70 x 70 cm, in functie de dimensiunile pernelor din dotare.

Pilota trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni orientative (latime x lungime):

  • Pat single cu saltea 80-100×200 cm > 140-150 x 200-210 cm
  • Pat double cu saltea 160-170×200(210) cm > 180 x 200-210 cm
  • Pat matrimonial cu saltea 180-200×200(210) cm > 200 x 200-220 cm

hotel-4-5-stele-SATIN-DUNGI

Cum comparam tesaturile?

Tesatura este un produs textil ce rezulta din procesul de tesere pe razboaie de tesut si se realizeaza prin imbinarea a 2 fire (legatura “panza” cu 1 fir in urzeala si 1 fir in batatura) sau mai multe fire imbinate in diverse legaturi: atlas, diagonal, rips, panama, etc.

Cele mai des intalnite legaturi folosite la fabricarea tesaturile pentru productia lenjeriilor de pat sunt legatura “panza” pentru tesaturi ca Renforce, Percale si legatura “atlas” pentru tesaturi ca Satin Plain (neted), Satin dungi, Satin Jaquard.

Tesaturile se clasifica dupa mai multe criterii, cele mai uzuale fiind:

a. Compozitia fibrelor folosite

– naturale 100% din fibre de bumbac, bambus, etc.

– amestec fibre naturale cu poliester in diverse proportii

100% polyester

b. Desimea tesaturii (engl. thread count TC) reprezinta numar fire in urzeala si in batatura raportat la o anumita suprafata de tesatura (10cmp sau 1 inchp). Aceasta caracteristica este foarte importanta, desimea tesaturii influentand direct calitatea, stabilitatea dimensionala si rezistenta acesteia.

c. In legatura stransa cu desimea tesaturii este finetea firului (grosimea ce se masoara in Ne- numar englez sau Nm- numar metric).

Afirmatia conforma careia, cu cat tesatura are un fir mai gros (este mai grea) este mai rezistenta, este falsa. Firele mai subtiri, mai fine sunt fabricate din fibre lungi cu rezistenta sporita oferita de torsionarea mai mare, pe cand la fabricarea firelor groase se folosesc fibre scurte inferioare calitativ.

hotel-4-5-stele-SATIN

d. Mod de finisare, ansamblul de tratamente aplicate tesaturilor, cele mai cunoscute si folosite fiind:

* Sanforizare – stabilitate dupa spalare;

* mercerizare – pentru asigurare luciu si finetii, eliminarea pilling-ului de suprafata;

* Easy care – sifonare redusa si calcare facila;

La fabricarea lenjeriilor de pat se utilizeaza, in mod frecvent, tesaturi cu urmatoarele desimi:

– 57 fire/10cmp sau 145 fire/inchp (Renforce foaie intinsa si creponat, Flanel – tesatura scamosata)

– 71, 79, 87, 90 fire/10cmp sau 180, 200, 220,230 fire/inchp (Percale cu fire cardate/pieptanate)

– de la 80 la 300 fire/10cmp sau 200 la 700-800 fire/inchp (Satin cu fire cardate/ rasucite sau pieptanate)

Desimea tesaturii si finetea firelor folosite influenteaza aspectul matasos si lucios, finetea si rezistenta tesaturilor Satin , rezultand tesaturi de calitate inalta, cu un luciu si tuseu deosebite.

Inca din 1994, folosind cele mai bune tesaturi, atent selectate, cu desimi pornind de la 145 fire (Renforce si Crepe) si ajungand la 250 – 350 fire (Percale, Satin), fabricate cu fibre naturale 100% bumbac sau bumbac in combinatie cu poliester, lenjeriile de pat Dormisete se prezinta intr-o gamă hoteliera diversa ce se poate adapta oricarei cerinte a clientilor, indiferent de categoria unitatii hoteliere, de configuratia dimensionala si de marimea comenzilor.

Din dorinta de a asigura clientilor nostri servicii profesionale, la cel mai inalt nivel, folosim tesaturi de cea mai buna calitate, de un alb imaculat cu finisaje speciale pentru uz hotelier sau imprimate cu coloranti ecologici pentru gama de uz casnic, oferind, astfel, produse durabile la cel mai bun raport calitate/pret.

Ofera locatiei tale, luxul unui hotel de cinci stele, cu textile hoteliere profesionale marca Dormisete !

Vizualizeaza sau descarca, catalogul online!

CATALOG HOTELIERE

http://www.dormisete-hoteliere.ro/wp-content/uploads/2016/03/Web-catalog-dormisete-hotel-spa-online-2016.pdf